Reģistrēties
Kontaktinformācija
Login

Pieslēgties



Register

Reģistrēties

Question

Kontaktinformācija

dr facebook twitter
Sākums Jaunumi Jauni produkti Vasaras dārzeņu tartars ar mājās gatavotu tomātu pesto
Vasaras dārzeņu tartars ar mājās gatavotu tomātu pesto PDF Drukāt E-pasts
Trešdiena, 07 februāris 2018 15:33

Lai sakutinātu garšu kārpiņas un mazliet pasapņotu par svaigo vasaras garšu, pagatavo dārzeņu tartaru. 
Tas garšos tik pat labi, kā izskatās!

Nepieciešams:
Pīrāga mīkla, iespējams izmantot veikalā nopērkamās saldētās mīklas, var izmantot arī kārtaino mīklu. 
200gr saulē kaltēti tomāti eļļā
50gr bazilika lapas
2 ķiploku daiviņas
150gr olīveļļa 
50 gr sarīvēts parmezāna siers (pēc izvēles)
1 liels cukīni
1 liels dzeltenais vasaras ķirbis
2 - 3 vidēja lieluma burkāni
2 ēdamkarotes sasmalcinātu garšaugu (ieteicams: rozmarīns, timiāns, oregano) sāls un pipari pēc garšas

Pagatavošana
Sagatavojiet mīklu, izklājiet to cepamtraukā un ļaujiet tam ieņemt formu. Cukīni, vasaras ķirbi un burkānus sagrieziet garās un
plānās šķēlēs, ērtākai dārzeņu sagriešanai, izmantojiet mandolīna rīvi. Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 175 C un lieciet mīklu cepties
uz 15 min, lai mīklas maliņas ir nedaudz zeltainas. Izņemiet no krāsns un ļaujiet mīklai atdzist. Kamēr mīkla dziest, pagatavojiet
pesto. Pesto pagatavošanai izmantojiet saulē kaltētos tomātus, pievienojiet baziliku un ķiplokus, visu sasmalciniet ar blenderi.
Masai pievienojiet olīveļļu un turpiniet blenderēt, masai ir jākļūst par pastu. Piparus un sāli pievienojiet pēc garšas un vajadzības.
Kad pesto gatavs, izsmērējiet pa sagatavotās mīklas apakšu. Ja izmantojat parmezāna sieru, pārkaisiet to pāri pesto kārtai. Ņemiet
vienu šķēli sagrieztā dārzeņa (cukīni, vasaras ķirbis vai burkāns), apsmērējiet ar olīveļļu, sarullējiet to un novietojiet mīklas traukam
vidū. Ņemiet nākamo šķēli, apsmērējiet ar olīveļļu un tiniet apkārt pirmajai šķēlei, kas traukā. Turpiniet dārzeņu šķēles tīt
koncentriskos apļos līdz tortes pamatne ir apsegta. Apkaisiet ar sāli, pipariem un svaigi sasmalcinātajiem garšaugiem.
Cepiet 45 - 50 minūtes 175 C. Pēc cepšanas, ļaujiet atdzist 10 minūtes, sagrieziet un pasniedziet.



Pēdējās izmaiņas: Trešdiena, 07 februāris 2018 15:55
Majas lapas izveide Majas lapas SEO optimizacija Majas lapas reklama Majas lapas apkalposana Majas lapas izveide, SEO optimizacija, apkalposana