Reģistrēties
Kontaktinformācija
Login

Pieslēgties



Register

Reģistrēties

Question

Kontaktinformācija

dr facebook twitter
Sākums Jaunumi
Jaunumi


Marokāņu - saldo kartupeļu, lēcu zupa PDF Drukāt E-pasts
Trešdiena, 10 janvāris 2018 15:25

Ziemas detokss!Smaržos un garšos debešķīgi.

Nepieciešams: 
2 ½ glāze mazie spināti, rupji sagriezti
4 vidēja lieluma burkāni, sasmalcināti
2 Selerijas kāti, sasmalcināti 
6 daiviņas ķiploku, malti vai izspiesti caur ķiploku spiedi
1 ½ tase zaļo vai brūno lēcu, noskalotas
¼ tase citrona sulas
2 vidēja lieluma sīpoli, kubiņos
1 sarkanā paprika, kubiņos
0,5 kg saldie kartupeļi
2 buljona kubi (vistas vai dārzeņu)
1 tējkarote karija pulvera
1/8 tējkarote muskatriekstu
½ tējkarote kūpināta paprika
Ja ir vēlme, var pievienot sautētu gaļu

Pagatavošana:
Saldos kartupeļus, burkānus, sagriezto sīpolu, seleriju, sarkano papriku, ķiplokus, lēcas, garšvielas un buljona kubus lieciet
katlā un pārlejiet ar ūdeni, uzlieciet vāku un vāriet uz lēnas uguns/zemā temperatūrā. Ik pa laikam apmaisiet un pārbaudiet
vai lēcas ir mīkstas. Kad lēcas ir gatavas, ja vēlaties, lai zupa būtu biezāka, tad atsevišķā traukā, pusi zupas varat sablenderēt
un samaisīt kopā. Zupai pievienojiet rupji sagrieztos mazos spinātus un pievienojiet citronu sulu, samaisiet un ļaujiet tai
ievilkties 30 minūtes. Kariju pievienot pēc garšas, servējiet zupu ar skābo krējumu vai grieķu jogurtu. Pasniedziet zupu
kopā ar svaigi ceptu maizi. Varat pievienot svaigus pētersīļus.

Pēdējās izmaiņas: Trešdiena, 10 janvāris 2018 15:29
 
2018. gada mini virtuļi šampanieša glazūrā PDF Drukāt E-pasts
Piektdiena, 29 decembris 2017 13:20

Lai gards 2018. gads!

Nepieciešams:

Šampanieša sīrupa pagatvošanai:
1 tase šampanieša vai dzirkstošā vīna
1 tase baltais cukurs

Šampanieša virtuļu pagatavošanai:
½ tase baltais cukurs
1 ½ tase kviešu milti
¾ tējkarote soda
¾ tējkarote cepamā pulvera
¼ tējkarote cepamā soda
½ tase pilnpiens
¼ tase rapšu vai augu eļļa
¼ tase šampanieša sīrups (iepriekš minētais, pašu gatavotais)
½ tējkarote vaniļas cukurs
1 ola

Šampanieša glazūras pagatavošanai:
1 ½ tase pūdercukurs
2-3 ēdamkarotes šampanieša
Dekori pēc izvēles (cukura skaidiņas)

Pagatavošana:
1. Vispirms pagatavo šampanieša sīrupu: sajauc šampanieti ar cukuru nelielā bļodā, uzsildi līdz vidējais temperatūrai, maisot izkausē cukuru. Kad cukurs izkusis, nākamo 35 minūšu laikā, pēc katrām 10 minūtēm apmaisi. Noliec malā atdzesēties, masai būtu jābūt nedaudz caurspīdīgai, viegli dzeltenīgai un lipīgai, jāizveidojas sīrupam. 
2. Uzsildi cepeškrāsni līdz 190 grādiem pēc C 
3. Vidēja izmēra bļodā sajauc kopā virtuļa pagatavošanai paredzētās sausās sastāvdaļas. 
4. mazā bļodā sajauc kopā visas mitrās sastāvdaļas virtuļa pagatavošanai, samaisi un iegūto masu pievieno lielākajai bļodai ar sausajām sastāvdaļām. Visu samaisi kopā līdz ir vienmērīga masa. 
5. Ļauj mīklai ievilkties, kamēr sagatavo virtuļu pannu. (mazu vai standarta izmēra). (Var izmantot sviestu pannas ieziešanai, visērtāk ar pirkstiem). Pārliecinies, ka panna ir kārtīgi iesmērēta, savādāk būs problēmas izņemt no tās virtuļus. 
6. Ar virtuļu mīklas masu piepildi virtuļu pannu, pannas formas pildi līdz pusei. 
7. Pannu liec krāsnī un cep 10-12 minūtes līdz virtuļa malas paliek zeltaini brūnas. Izņem pannu no cepeškrāsns un ļauj tai kopā ar virtuļiem atdzist 2-3 minūtes, pēc tam virtuļus ņem ārā no pannas un ļauj tiem atdzist pilnībā. 
8. Nelielā bļodā ieber pūdercukuru, pievieno tam ½ tējkaroti šampanieša, lēnām maisot ar dakšiņu ik pa laikam pievieno vēl ½ tējkaroti šampanieša. Masai ir jāiegūst irdena konsistence, lai tā pati kristu nost no dakšiņas. Mazliet vairāk šampanieša un masai var mainīties konsistence, lai to labotu un tā būtu irdena, pievieno vēl nedaudz pūdercukuru. 
9. Virtuļa vienu pusi izviļā tikko sagatavotajā šampanieša glazūrā. Novieto virtuli uz režģa vai šķīvja ar glazūru uz augšu. Ja vēlies, glazūru izrotā ar cukura skaidiņām vai citiem dekoriem. Glazētos virtuļus vēlams pasniegt pēc 20 – 30 minūtēm.


 
Gardie un aromātiskie kartupeļi, kas piepildīs un sasildīs vēderus. PDF Drukāt E-pasts
Piektdiena, 22 decembris 2017 10:44

Nepieciešams: 
600 gr neliela izmēra kartupeļi

Eļļas maisījums:
60 ml olīveļļas 
2 ēdamkarotes kausēta sviesta
3 maltas ķiploka daiviņas
1 ēdamkarote sasmalcinātas pētersīļu lapas
1 ēdamkarote citrona sula
1 ēdamkarote medus
¼ tējkarote sāls
¼ tējkarote malti melnie pipari

Pagatavošana:
Sagatavo cepeškrāsni, uzsildi to līdz 170 C. Iegriez kartupeļos rievas, bet skaties, lai neaizgriez par tālu,
nepārgriez uz pusēm. Sajauc visas “Eļļas maisījuma” sastāvdaļas kopā. Ieliec kartupeļus cepšanas traukā
un izmantojot otu, pārlej eļļas maisījumu pāri kartupeļiem. Pārliecinies, ka eļļas maisījums tiek starp
kartupeļu šķēlītēm. Pirmajā reizē neizlieto visu eļļas maisījumu. Kartupeļus cep 60 minūtes, ik pēc
30 minūtēm ar otu pārlej kartupeļiem eļļas maisījumu. Kartupeļus pasniedz tūlīt pēc cepšanas, tie būs
aromātiski un sulīgi.


 
Šķiņķa un siera rullīši PDF Drukāt E-pasts
Trešdiena, 13 decembris 2017 10:10

Iekšpusē mīksti un sierīgi, ārpusē zeltaini brūni un kraukšķīgi. Katrs kumoss liek rokai stiepties pēc nākamā.

Nepieciešams: 
1 iepakojums saldēta, klasiskā picas mīkla
Plānās šķēlītēs sagriezts šķiņķis (~ 12 šķēles)
Plānās šķēlītēs sagriezts Šveices siers (~ 12 šķēles) 
8 ēdamkarotes sviesta 
2 ēdamkarotes brūnais cukurs
1 ēdamkarote Vorčesteras mērce 
1 ēdamkarote Dižonas sinepes 
1 ēdamkarote magoņu sēklas

Pagatavošana: 
Izklāj picas mīklu kvadrāta formā un ļauj tai atlaisties. Pārklāj picas mīklas virsmu ar šķiņķa šķēlēm, pa virsu šķiņķim
izkārto siera šķēles. Cieši satin mīklu, līdzīgi kā gatavojot kanēļa maizīti. Satīto rulli griez gabalos, apmēram,
3cm biezumā. Iezied cepamtrauku nedaudz ar eļļu vai sviestu un saliec tajā sagrieztos rullīšus. Katliņā izkausē
sviestu, pievieno brūno cukuru, Vorčesteras mērci, sinepes un magoņu sēklas, maisot uz lēnas uguns ļauj visam
sajaukties viendabīgā masā. Iegūto mērci pārlej šķiņķa siera rullīšiem un liec cepeškrāsnī. Cep 170 C grādos
25 minūtes, kamēr rullīši ir zeltaini brūni.

 
Gardā Ziemassvētku dāvana burciņā PDF Drukāt E-pasts
Otrdiena, 05 decembris 2017 09:17

Pamazām sākam rosīties pa virtuvi un gatavot gardus pārsteigumus, ko likt zem
eglītes. Lūk, ieteikums ne tikai pašu vēderiem, bet arī citu priekam. Sarūpē garšīgu
Ziemassvētku dāvanu burciņā – oriģināli un no sirds. Šokolādes čipsu un auzu pārslu
cepumi. Sagatavo visu nepieciešamo, lai dāvanas saņēmējam atliek sekot norādījumiem
un realizēt tos līdz gardam rezultātam.

Nepieciešams: 
1 1/3 tase kviešu milti
1 tējkarote cepamais pulveris
1 tējkarote sāls
1 glāze auzu pārslas
1 tase šokolādes čipsi
½ glāze brūnais cukurs (beramais)
½ glāze baltais cukurs

Norādījumi: 
Sajauc kopā miltus, cepamo pulveri, cepamo sodu un sāli, samaisītās sastāvdaļas ber
burciņā un pieblietē, lai veidojas stingra apakšējā kārta. Pa virsu miltiem ieklāj auzu pārslas,
virs tām uzkaisi šokolādes čipsus. Pa virsu šokolādes čipsiem ber brūno cukuru un tam
pa virsu balto cukuru. Uzskrūvē burciņai vāku un dekoratīvi nosedz to ar kvadrāta formas
auduma vai papīra gabalu. Apsien apkārt lentīti un pievieno cepumu pagatavošanas instrukciju:
1.Uzsildi cepeškrāsni līdz 350 grādiem un sagatavo cepamo papīru. 
2.Izber burciņas sastāvdaļas bļodā un samaisi kopā ar 100 gr izkausēta sviesta, 1 olu un
½ tējkaroti vaniļas cukura. Samaisi sastāvdaļas. 
3.No iegūtās masas veido nelielus, plakanus medaljonus, novieto tos uz cepamā papīra
un cep cepeškrāsnī 10 minūtes.

 
1 lapa no 20

SākumsIepriekšējā12345NākamāBeigas
Majas lapas izveide Majas lapas SEO optimizacija Majas lapas reklama Majas lapas apkalposana Majas lapas izveide, SEO optimizacija, apkalposana