Reģistrēties
Kontaktinformācija
Login

Pieslēgties



Register

Reģistrēties

Question

Kontaktinformācija

dr facebook twitter
Sākums Jaunumi
Jaunumi


Akcija turpinās! PDF Drukāt E-pasts
Otrdiena, 08 jūlijs 2014 12:20

 

 

unnamed

Pēdējās izmaiņas: Otrdiena, 08 jūlijs 2014 12:26
 
Radoša pieeja šķīvju dizainā PDF Drukāt E-pasts
Piektdiena, 04 jūlijs 2014 10:55

764131da0df7e47a4f22c0edac389961

 

af2e832a2e80f5b35d83fdf9538510aa

 

fa39714f5b75b56fafa135e271e4ef0e

Pēdējās izmaiņas: Piektdiena, 04 jūlijs 2014 10:57
 
Recepte: veģetārā lazanja PDF Drukāt E-pasts
Ceturtdiena, 03 jūlijs 2014 12:52

 

Recepte: veģetārā lazanja!

Sastāvdaļas: (5 porcijām)

lazanjas plāksnes 
800 gr. konservētu tomātu;
500 gr. šampinjonu;
200 gr. svaigu vai saldētu spinātu;
1 cukīnī ( vai baklažāns);
2 lielas ķiplokdaiviņas;
1 1/2 ēd.k. miltu;
1 ēd.k. svaiga sakapāta bazilika, var lietot arī kaltētu;
1 ēd.k. kaltēta oregano;
1 tējk. cukura;
olīveļļa;
250 gr. siera;
sāls;
pipari

bešamela mērcei:

40 gr. sviesta;
2 ēd.k. miltu;
400 ml. piena;
1 tējk. maigu sinepju vai nedaudz sinepju pulvera;
1 tējk. muskatrieksta.

Pagatavošana:

Uzkarsē krāsni uz 190 grādiem;
Cukīnī vai baklažānu sagriež plānās šķēlītes
un liek krāsnī uz cepampapīra apcepties;

Tikmēr lielā panā vai katlā uzkarsē eļļu, ieber šķēlēs sagrieztus šampinjonus
un smalki sakapātus ķiplokus, cep kādas 10 minūtes , līdz tie kļūst mīksti.
Iekaisa miltus un maisot cep vel 1 minūti;
Konservētos tomātus sagriež un ar visu sulu no bundžiņām
ber klāt šampinjoniem, pievieno baziliku, oregano, cukuru,
sāli un piparus. Uzliek vāku un uz lēnas uguns sautē 20 minūtes;
Gatavo bešamela mērci – izkausē sviestu, iekaisa miltus un maisot karsē 1 minūti,
tad katliņu noņem no plīts, lēnam pievieno pienu un liek atpakaļ uz plīts,
uzvāra un maisa līdz mērce sabiezē, pievieno sinepes, muskatriekstu, sāli un piparus;
Cepamtraukā kārto lazanjas plāksnes, tad pa virsu klāj vienu trešdaļu seņu maisījuma,
tad pa virsu kārto trešdaļu cukīnī vai baklažāna šķēlītes,
trešdaļu no sakapātiem spinātiem, trešdaļu balto mērci un
visbeidzot trešdaļu sarīvēta siera. Tāpat veido pārējās kārtas, kā pēdējo liekot siera kārtu;
Lazanju cep 190 grādos, apmēram 35 minūtes.

10494814 770152086339712_9193877257218028745_n

Labu apetīti!

Pēdējās izmaiņas: Ceturtdiena, 18 decembris 2014 17:33
 
Kopā gardāk! PDF Drukāt E-pasts
Trešdiena, 25 jūnijs 2014 14:23

unnamed

Pēdējās izmaiņas: Trešdiena, 25 jūnijs 2014 14:24
 
Kāpēc vērts lietot uzturā smiltsērkšķus? PDF Drukāt E-pasts
Trešdiena, 18 jūnijs 2014 15:24

 

Smiltsērkšķi ir ļoti vērtīgs organisma apgādātājs ar dabiskajiem vitamīniem, jo tā lapas un ogas satur praktiski visus dabā esošos vitamīnus.

Šo augļu regulāra ēšana būtiski palīdz papildināt organisma vitamīnu krājumus.

Smiltsērkšķi satur vairāk nekā desmit taukos un ūdenī šķīstošos vitamīnus. 
Pateicoties smiltsērkšķu sastāvam, šie vitamīni ļoti labi saglabājas un organismam tos viegli uzņemt.
Smiltsērkšķos ir minerālvielas dzelzs, mangāns, varš. 
Atšķirībā no citām sulām, smiltsērkšķu sula satur arī B grupas, PP un K vitamīnus,
kā arī vairāk nekā 15 dažādu mikroelementu. Smiltsērkšķu eļļa satur 2-3 reizes vairāk E vitamīna nekā mandeļu rieksti.
E vitamīns ir spēcīgs pretiekaisuma līdzeklis, tāpēc dzerot sulu kā vitamīnu avotu daudzi novēro senu,
aizmirstu un pilnīgi neizārstētu iekaisumu izveseļošanos. 
Pateicoties F vitamīnam, smiltsērkšķu sula kopā ar savu eļļu labi novērš nogurumu pēc ilgstoša darba ar datoru,
kā arī veicina domāšanas un reakcijas ātrumu. Smiltsērkšķi satur arī K1 vitamīnu (tā šeit ir vairāk nekā pīlādžos),
līdz ar to sekmējot normālu asins recēšanu, kas īpaši svarīga pie operācijām, iekšķīgiem asiņojumiem, čūlām, hemoroidiem. 
Smiltsēršķos tāpat atrodami arī daudzi dažādi karotenoīdi,
kas veicina ievainojumu dzīšanu (par to liecina kaut vai smiltsērkšķiem raksturīgais oranžais tonis). 
Karotenoīdu ir tik daudz un to krāsas noturība tik laba, ka tos atdala un izmanto pārtikas krāsvielu izgatavošanai. 
Protams, smiltsērkšķi satur arī daudz C vitamīna, taču tā daudzums var svārstīties atkarībā no šķirnes,
uzglabāšanas apstākļiem un citiem faktoriem. Vērts iegaumēt, ka, augļiem pārgatavojoties, to vitamīnu skaits samazinās.

Sea-buckthorn1

Pēdējās izmaiņas: Trešdiena, 18 jūnijs 2014 15:28
 
18 lapa no 20

SākumsIepriekšējā1617181920NākamāBeigas
Majas lapas izveide Majas lapas SEO optimizacija Majas lapas reklama Majas lapas apkalposana Majas lapas izveide, SEO optimizacija, apkalposana