Reģistrēties
Kontaktinformācija
Login

Pieslēgties



Register

Reģistrēties

Question

Kontaktinformācija

dr facebook twitter
Sākums Jaunumi
Jaunumi


Recepte: veģetārā lazanja PDF Drukāt E-pasts
Ceturtdiena, 03 jūlijs 2014 12:52

 

Recepte: veģetārā lazanja!

Sastāvdaļas: (5 porcijām)

lazanjas plāksnes 
800 gr. konservētu tomātu;
500 gr. šampinjonu;
200 gr. svaigu vai saldētu spinātu;
1 cukīnī ( vai baklažāns);
2 lielas ķiplokdaiviņas;
1 1/2 ēd.k. miltu;
1 ēd.k. svaiga sakapāta bazilika, var lietot arī kaltētu;
1 ēd.k. kaltēta oregano;
1 tējk. cukura;
olīveļļa;
250 gr. siera;
sāls;
pipari

bešamela mērcei:

40 gr. sviesta;
2 ēd.k. miltu;
400 ml. piena;
1 tējk. maigu sinepju vai nedaudz sinepju pulvera;
1 tējk. muskatrieksta.

Pagatavošana:

Uzkarsē krāsni uz 190 grādiem;
Cukīnī vai baklažānu sagriež plānās šķēlītes
un liek krāsnī uz cepampapīra apcepties;

Tikmēr lielā panā vai katlā uzkarsē eļļu, ieber šķēlēs sagrieztus šampinjonus
un smalki sakapātus ķiplokus, cep kādas 10 minūtes , līdz tie kļūst mīksti.
Iekaisa miltus un maisot cep vel 1 minūti;
Konservētos tomātus sagriež un ar visu sulu no bundžiņām
ber klāt šampinjoniem, pievieno baziliku, oregano, cukuru,
sāli un piparus. Uzliek vāku un uz lēnas uguns sautē 20 minūtes;
Gatavo bešamela mērci – izkausē sviestu, iekaisa miltus un maisot karsē 1 minūti,
tad katliņu noņem no plīts, lēnam pievieno pienu un liek atpakaļ uz plīts,
uzvāra un maisa līdz mērce sabiezē, pievieno sinepes, muskatriekstu, sāli un piparus;
Cepamtraukā kārto lazanjas plāksnes, tad pa virsu klāj vienu trešdaļu seņu maisījuma,
tad pa virsu kārto trešdaļu cukīnī vai baklažāna šķēlītes,
trešdaļu no sakapātiem spinātiem, trešdaļu balto mērci un
visbeidzot trešdaļu sarīvēta siera. Tāpat veido pārējās kārtas, kā pēdējo liekot siera kārtu;
Lazanju cep 190 grādos, apmēram 35 minūtes.

10494814 770152086339712_9193877257218028745_n

Labu apetīti!

Pēdējās izmaiņas: Ceturtdiena, 18 decembris 2014 17:33
 
Kopā gardāk! PDF Drukāt E-pasts
Trešdiena, 25 jūnijs 2014 14:23

unnamed

Pēdējās izmaiņas: Trešdiena, 25 jūnijs 2014 14:24
 
Kāpēc vērts lietot uzturā smiltsērkšķus? PDF Drukāt E-pasts
Trešdiena, 18 jūnijs 2014 15:24

 

Smiltsērkšķi ir ļoti vērtīgs organisma apgādātājs ar dabiskajiem vitamīniem, jo tā lapas un ogas satur praktiski visus dabā esošos vitamīnus.

Šo augļu regulāra ēšana būtiski palīdz papildināt organisma vitamīnu krājumus.

Smiltsērkšķi satur vairāk nekā desmit taukos un ūdenī šķīstošos vitamīnus. 
Pateicoties smiltsērkšķu sastāvam, šie vitamīni ļoti labi saglabājas un organismam tos viegli uzņemt.
Smiltsērkšķos ir minerālvielas dzelzs, mangāns, varš. 
Atšķirībā no citām sulām, smiltsērkšķu sula satur arī B grupas, PP un K vitamīnus,
kā arī vairāk nekā 15 dažādu mikroelementu. Smiltsērkšķu eļļa satur 2-3 reizes vairāk E vitamīna nekā mandeļu rieksti.
E vitamīns ir spēcīgs pretiekaisuma līdzeklis, tāpēc dzerot sulu kā vitamīnu avotu daudzi novēro senu,
aizmirstu un pilnīgi neizārstētu iekaisumu izveseļošanos. 
Pateicoties F vitamīnam, smiltsērkšķu sula kopā ar savu eļļu labi novērš nogurumu pēc ilgstoša darba ar datoru,
kā arī veicina domāšanas un reakcijas ātrumu. Smiltsērkšķi satur arī K1 vitamīnu (tā šeit ir vairāk nekā pīlādžos),
līdz ar to sekmējot normālu asins recēšanu, kas īpaši svarīga pie operācijām, iekšķīgiem asiņojumiem, čūlām, hemoroidiem. 
Smiltsēršķos tāpat atrodami arī daudzi dažādi karotenoīdi,
kas veicina ievainojumu dzīšanu (par to liecina kaut vai smiltsērkšķiem raksturīgais oranžais tonis). 
Karotenoīdu ir tik daudz un to krāsas noturība tik laba, ka tos atdala un izmanto pārtikas krāsvielu izgatavošanai. 
Protams, smiltsērkšķi satur arī daudz C vitamīna, taču tā daudzums var svārstīties atkarībā no šķirnes,
uzglabāšanas apstākļiem un citiem faktoriem. Vērts iegaumēt, ka, augļiem pārgatavojoties, to vitamīnu skaits samazinās.

Sea-buckthorn1

Pēdējās izmaiņas: Trešdiena, 18 jūnijs 2014 15:28
 
Jāņu sieru gatavojot! PDF Drukāt E-pasts
Otrdiena, 17 jūnijs 2014 11:58

 

Jāņi nav aiz kalniem un ir pienācis laiks siera gatavošanai! :) Vai esi jau gatavs?
Padomi siera gatavošanā:
Rūpīgi izvēlies pienu un biezpienu, svaigi un kvalitatīvi produkti ir priekšnoteikums gardam Jāņu sieram. 
Esi radošs izvēloties garšaugus, kurus pievienot sieram, neaprobežojies ar sāli un pipariem. 
Gatavojot saldos Jāņu sierus rīkojies tāpat kā gatavojot sieru ar ķimenēm,
tikai ķimeņu vietā katlā ar sakarsētu sviestu pievieno siera masai,
piemēram: rozīnes, sezama sēkliņas, sadrupinātus riekstus, žāvētus augļus un nedaudz cukura, aptuveni vienu ēdamkaroti. 
No siera iztecējušās sūkalas vari izmantot kā olbaltumvielu kokteili vai kādā citādākā veidā, lai bagātinātu savu maltīti. 
Ļauj paštaisītajam sieram sasilt līdz istabas temperatūrai pirms pasniedz to,
tādejādi atdzīvosies visas garšas nianses un smaržu buķete. 
Siers iegūs vienmērīgu, dzeltenu krāsu, ja olas liksi kopā ar sviestu,
bet, ja tās pieliksi reizē ar biezpienu, siers izskatīsies ziedains. 
Ja Jāņu sieru vēlies uzglabāt ilgāk, tad ieberz to ar sāli, ietin maisiņā un novieto vēsā, sausā telpā.
Janu siers

 

Pēdējās izmaiņas: Otrdiena, 17 jūnijs 2014 12:01
 
Produkti,kas palīdzēs tikt vaļā no liekā svara vēdera rajonā PDF Drukāt E-pasts
Piektdiena, 13 jūnijs 2014 12:10

 

Greipfrūts. Greipfrūti ne tikai dabiski dedzina taukus, bet ir arī vērtīgs vitamīna C avots.

Šī vitamīna trūkums var būt netiešs vēdera muskuļu atslābuma iemesls un veicināt tauku

uzkrāšanos šajā rajonā.

Zaļā tēja. Zaļās tējas sastāvā esošie katehīni veica ātrāku tauku sadedzināšanu

jostasvietas rajonā.

Nelielā eksperimentā noskaidrots, ka četras līdz sešas tases zaļās tējas palīdz

tievētājiem sasniegt kāroto mērķi ātrāk nekā tiem, kuri tēju nedzer.

Mandeles. ASV veikts vesels pētījumu un eksperimentu komplekss par to,

kā mandeles palīdz risināt lieko tauku problēmu vēdera rajonā.

Tajos noskaidrots, ka mandeles efektīvi palīdz nomākt apetīti un samazina bada sajūtu.

Cilvēki, kuri mandeles lieto paralēli diētai un paaugstinātai fiziskai slodzei, notievē par

14 procentiem vairāk nekā tie, kuri tikai ievēroja diētu un apmeklēja sporta zāli.


Jogurts. Regulāri apēd vismaz trīs porcijas dabīga dzīvā jogurta dienā

(nejauc ar jogurtiņiem plastmasas glāzītēs).

Tas var palīdzēt samazināt svaru par pieciem kilogramiem trīs mēnešu laikā,

turklāt 60 procentu šo "zaudējumu" attieksies tieši uz vidukļa un vēdera rajonu.


4b69d5492301717edfc23a3ead12afae

Pēdējās izmaiņas: Piektdiena, 13 jūnijs 2014 12:19
 
20 lapa no 22

SākumsIepriekšējā1617181920NākamāBeigas
Majas lapas izveide Majas lapas SEO optimizacija Majas lapas reklama Majas lapas apkalposana Majas lapas izveide, SEO optimizacija, apkalposana