Reģistrēties
Kontaktinformācija
Login

Pieslēgties



Register

Reģistrēties

Question

Kontaktinformācija

dr facebook twitter
Sākums Jaunumi
Jaunumi


Pagatavo savai māmiņai ko īpašu, kā piemēram citrona kūku! PDF Drukāt E-pasts
Piektdiena, 12 maijs 2017 11:50

Tev būs nepieciešams
4 olas, kas turētas istabas temperatūrā ( atdalīti dzeltenumi no baltumiem)
1 ēdamkarote vaniļas ekstrakts
3/4 glāze cukura (150 g)
125g tase nesālīta sviesta (izkausēts)
3/4 glāze milti (115g )
1 3/4 glāze piena (remdens)
1/4 glāze svaiga citronu sula
miziņa no viena citrona
pūdercukurs

Pagatavošana:
Ņemiet olu baltumus un sakuliet tos tā, lai tie kļūtu par baltām cietām putām. Atlieciet malā. Ņemiet olu dzeltenumus
un sakuliet tos ar cukuru līdz masa kļuvusi gaiša, pievienojiet sviestu un vaniļas ekstraktu un turpiniet putot vēl minūti
vai divas. Pēc tam pievienojiet miltus. Tad lieciet klāt citronu sulu un citrona miziņu, tad lēnām pievienojiet pienu un
kuliet masu kamēr viss ir labi sajaucies. Iecilājiet olu baltumus pa trešdaļai.
Lejiet mīklu cepamajā traukā un cepiet aptuveni 40 līdz 70 minūtes, vai līdz brīdim, kad virskārta ir zeltaini brūna un
kūka ir stingra. Cepšanas laiks var ievērojami atšķirties atkarībā no krāsns, tāpēc Ieskatāmies apmēram 40 minūtes,
un redzēt, kā tas izskatās.
Pirms pasniegšanas apberiet ar pūdercukuru.

 
Detox smūtijs PDF Drukāt E-pasts
Pirmdiena, 08 maijs 2017 08:43

Pēc garajām svētku brīvdienām iepriecini sevi ar šo gardo detox smūtiju!

Sastāvdaļas: 
1 banāns 
1 avokado 
1 gurķis 
1 sauja spinātu
Kokosriekstu ūdens
100 gr mellenes

 


Pēdējās izmaiņas: Pirmdiena, 08 maijs 2017 08:47
 
Vērts zināt! PDF Drukāt E-pasts
Pirmdiena, 24 aprīlis 2017 07:40

Ja pavasara mainīgajos laikapstākļos ir gadījies saaukstēties, atceries, ka aveņu stublāju novārījumu izmanto
kakla un mutes skalošanai, - tas mazina iekaisumu ne tikai pie angīnas un laringīta, bet atvieglo stāvokli
arī stomatīta gadījumos.

 


Pēdējās izmaiņas: Pirmdiena, 24 aprīlis 2017 07:41
 
Šķiņķa, siera un spinātu spilventiņi. PDF Drukāt E-pasts
Ceturtdiena, 20 aprīlis 2017 07:42

Pārsteidz viesus ar kraukšķīgām un gardām uzkodām, ko iespējams pagavatot pavisam ātri.

Nepieciešams:
kārtainā mīkla
2 ēdamkarotes nesālīta sviesta
2 ēdamkarotes universālie milti
1 glāze (240ml) silts piens
1 šķipsna sāls
Svaigi malti pipari - pēc garšas
Rīvēts muskatrieksts (pēc izvēles)
220g šķiņķis, sagriezts kubiņos
2 glāzes svaigu spinātu, noskaloti un sasmalcināti
1 glāze rīvēts siers, pēc izvēles

Pagatavošana: 
Sagrieziet kārtaino mīklu aptuveni 13x13cm lielos kvadrātos un lieciet tos ledusskapī. Iesildiet cepeškrāsni līdz 200 grādiem. 
Ņemiet katliņu un izkausējiet sviestu, tam pievienojiet miltus un sāli, nemitīgi maisot. Maisiet līdz masa kļūst zeltaini brūna.
Tad lejiet klāt pienu (2 daļās), nepatraukti maisot sagaidiet vārīšanās temperatūru, tad samaziniet karstumu. Vāriet uz lēnas
uguns aptuveni 10 min. līdz masa sabiezē, nepieļaujiet kunkuļu veidošanos. Tad masā lieciet spinātus un visu kopā samaisiet
(aptuveni 1 minūti), pēc tam pievienojiet šķiņķi un sieru un atlieciet katliņu malā. Izņemiet no ledusskapja kārtaino mīklu,
sakārto to uz pannas, kurā ieklāts cepampapīrs. Katrā no mīklas kubiņiem liec 1-2 ēdamkarotes spinātu, siera un šķiņķa masu,
tam pārī pārrīvējiet vēl nedaudz siera. Tad aizlociet to kā noradīts attēlā un pārklājiet mīklas stūrīšus ar sakultu olu. Lieciet
cepeškrāsnī uz aptuveni 20 minūtēm. Pasniedziet karstus un kraukšķīgus!

 


Pēdējās izmaiņas: Ceturtdiena, 20 aprīlis 2017 07:44
 
Garneles kā uzkoda vai piedeva mīļākajiem makaroniem. PDF Drukāt E-pasts
Ceturtdiena, 06 aprīlis 2017 12:52

Nepieciešams:
70 gr. Garneles
sāls un pipari
olīvu eļļa
Mērcei: 
1 maza ķiploku galviņa
1 tase sasmalcinātu svaigu koriandru 
1 laima sula no
1 ēdamkarote sausā baltvīna
3 ēdamkarotes olīveļļas
2 ēdamkarotes čilī mērci, pēc izvēles

Pagatavošana: 
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Attīriet un noskalojiet garneles, apberiet ar sāli un pipariem.
Novietojiet garneles ledusskapī, līdz vēlākam. Nogrieziet ķiploku galviņai augšpusi, bet atstājiet ķiploku
daiviņas neskartas (apskatiet attēlu). Nedaudz aplejiet ar olīveļļu un cepiet tos 180 grādos uzkarsētā
cepeškrāsnī apmēram 10-15 minūtes vai līdz brīdim, kad tie kļuvuši mīksti. Kad gatavs, izņemiet no krāsns.
Ļaujiet mazliet atdzesēties. Nomizojiet ķiploku galviņu un sasmalciniet to cik smalki vien iespējams.
Ņemiet nelielu bļodiņu un apvienojiet grauzdēta ķiplokus ar koriandru, laima sulu, baltvīnu, olīveļļu un čili mērci.
Samaisiet visu rūpīgi kopā un atlieciet malā.
Tad ņemiet pannu, uzkarsējiet to, nedaudz apmērciet garneles eļļā un apcepiet tās 3-4 minūtes no abām pusēm.
Galvenais, esiet uzmanīgi un nepārcepiet garneles. Noņemiet garneles no pannas un lieciet tās bļodā ar grauzdētu
ķiploku- koriandru mērci.


Baudiet kā uzkodu vai pasniedziet ar makaroniem vai rīsiem un zaļajiem salātiem.

 

 
3 lapa no 19

SākumsIepriekšējā12345NākamāBeigas
Majas lapas izveide Majas lapas SEO optimizacija Majas lapas reklama Majas lapas apkalposana Majas lapas izveide, SEO optimizacija, apkalposana