Reģistrēties
Kontaktinformācija
Login

Pieslēgties



Register

Reģistrēties

Question

Kontaktinformācija

dr facebook twitter
Sākums Jaunumi
Jaunumi


Sveicam svētkos! PDF Drukāt E-pasts
Svētdiena, 25 decembris 2016 11:58

Gribas, lai baltā pasaulē
Balti sniegi snieg.
Un uz baltiem lielceļiem
Balti cilvēki iet. Un lai baltos cilvēkos
Baltas domas dzimst,
Un lai baltās darbdienās
Balti svētki ir.
(I. Ziedonis)

Sirsnīgus un gaišus Ziemassvētkus!

Pēdējās izmaiņas: Svētdiena, 25 decembris 2016 12:01
 
Pagatavo piparkūku mīklu mājās! PDF Drukāt E-pasts
Pirmdiena, 19 decembris 2016 12:31

Tuvojoties Ziemassvētkiem pagatavo pati savu piparkūku mīklu! Atzīta recepte, ko sagatvojusi Urszula Staņislavska.

Nepieciešamās sastāvdaļas:
2,5 kg mīklai:
200 g sviesta
200 g cūku tauku
4 olas
400 g cukura
400 g iesala ekstrakta
200 g medus
1 tējkarote cepamā pulvera
1-1,2 kg miltu
piparkūku garšvielu maisījums

Pagatavošana:
1. Sviestu un cūku taukus liek katlā un uz mazas uguns izkausē. Pievieno cukuru, medu un iesala ekstraktu.
Ar koka karoti lēni maisa, līdz cukurs ir izkusis. Neuzvārīt! Pie siltās masas pievieno ¾ miltu, cepamo pulveri,
garšvielas un olas. Masu rūpīgi samaisa (ja ir mikseris, var maisīt uz maziem apgriezieniem, lietojot vienu
putojamo dakšiņu, otru – mīklas jaukšanai paredzēto). Mīklu atdzesē, līdz tā kļūst patīkami silta un to var
mīcīt ar rokām.
2. Atlikušos miltus izber uz galda, izliek padzisušo mīklu un mīca, kamēr mīkla vairs nelīp pie rokām. Sākumā
masa ir ļoti lipīga, bet, kad tā kārtīgi izmīcīta, mīkla kļūst gluda un vijīga. Ja nepieciešams, var pie¬vienot vairāk
miltu. Mīklu pārliek katliņā vai bļodā, nedaudz pārkaisa ar miltiem, pārsedz un vismaz trīs dienas uzglabā istabas
temperatūrā. Cep piparkūkas
3. Mīklu izrullē līdz 1 mm biezumam un ar formiņām izspiež figūras.
4. Uz plāts uzklāj cepamo papīru, piparkūkas sarindo cepšanai. Piparkūkas pārsmērē ar sakultu olu spīdumam.
5. Ja vēlas, piparkūkas dekorē ar magoņu sēkliņām, riekstiem, mandelēm vai krāsainiem cukura dekoriem.
6. Cep 180ºC ~10 min., līdz piparkūkas kļūst skaisti brūnas. Gatavo glazūru
7. Sakuļ olas baltumu līdz baltām putām, pakāpeniski pievienojot pūdercukuru un citrona sulu. Glazūra gatava,
kad tā kļūst sniegbalta un labi veidojama.
8. Dekorē jau izceptas un atdzisušas piparkūkas. Izmanto turziņu, kam nogriezts stūrītis, vai ar sviesta nazi
noziež piparkūkas ar glazūru un pārkaisa ar grauzdētiem, sasmalcinātiem riekstiem. Atstāj uz pāris stundām,
līdz glazūra sacietējusi.

 

 
Mājās var sanākt tik pat gardi kā restorānā! PDF Drukāt E-pasts
Trešdiena, 14 decembris 2016 10:56

Pasta ar vistu, brokoļiem un bekonu.

Nepieciešams: 
1 ēdamkarote olīveļļas
1 kg vistas krūtiņa
sāls un pipari
3 ķiploka daiviņas
2/3 tases saldā krējuma
2/3 glāzes piena
1 glāze rīvētu sieru
23 ml fettuccine pasta 
2 glāzes vārīti brokoļi
Pēc vēlmes pievieno žāvētu gaļu vai bekonu

Pagatavošana:
Lieciet paliela izmēra pannu uz vidēji karstas virsmas un ielejiet tajā eļļu. Sagrieziet vistas filejas
jums vēlamā lielumā un apkaisiet tās ar sāli un pipariem. Lieciet tās uz pannas un apcepiet tās
aptuveni 4 minūtes no katras puses. Tad noņemiet tās no karstās virsmas un uzlieciet pannai vāku,
lai tās turpina sutināties savā karstumā. Pēc neilga laika pievienojiet sasmalcinātus ķiplokus, saldo
krējumu, pienu un uzkarsējiet visu līdz vārīšanās temperatūrai, pievieno sieru un maisa līdz tas ir
pilnībā izkusis. Paralēli pagatavojiet pastu, pēc norādījumiem, ko atradīsiet uz iepakojuma, novāriet
brokoļus un atsevišķi apcepiet bekonu, pievienojot sev vēlamās garšvielas. Tad visu lieciet pannā pie
vistas un kārtīgi apmaisiet. Ļaujiet tam nedaudz pastāvēt pirms servēšanas.

 
Izmanto izdevību! PDF Drukāt E-pasts
Piektdiena, 09 decembris 2016 14:23

Lai veiktu pasūtījumu zvani 22022386

 

Pēdējās izmaiņas: Piektdiena, 09 decembris 2016 14:24
 
Apelsīnu džems PDF Drukāt E-pasts
Otrdiena, 06 decembris 2016 12:17

Džems - mūsu ievārījuma Eiropas analogs, ko iegūst, vārot augļu, ogas cukurā vai medū līdz želejveidīgai masai. 
Tuvojoties Ziemassvētkiem, pagatavo aromātisko apelsīnu džemu.

Nepieciešams:
6 lieli gatavi apelsīni
8 glāzes ūdens
8 glāzes cukura
1 vaniļas pāksts

Pagatavošana:
No sākuma kārtīgi nomazgājiet apelsīnus. Sagrieziet tos katru 4 daļās, tad ņemiet katru ceturtdaļu
un sagrieziet tās ļoti plānās šķēlītēs. Lieciet katliņā šķēles, aplejiet tās ar ūdeni un ieberiet cukuru.
(Neizmantojiet alumīnija katliņu, jo citrusaugļos esošā skābe var uz to sākt reaģēt). Lieciet to visu
vārīties uz lēnas uguns, ik pa laikam apmaisot, līdz cukurs ir pilnībā izkusis, tad ņemiet to nost no
karstās virsmas , lieciet katliņam virsū vāku un atstājiet to istabas temperatūrā visu nakti. Nākamajā
dienā ņemiet vaniļas pāksti, pārgrieziet to uz pusēm, izņemiet visas sēkliņas un visu lieciet klāt katliņa
saturam. Lieciet katliņu uz vārīties uz lēnas uguns aptuveni 2 stundas, ik pa laikam apmaisot. Pēc 2
stundām palieliniet temperatūru līdz 100 grādiem pēc celsija, to var pārbaudīt ar īpašu termometru.
Tiklīdz džems ir ieguvis Jums vēlamo konsistenci, ņemiet to nost no karstās virsmas, un pirms pildīšanas
sterilās burkās, nedaudz atdzesējiet. Uzglabā vēsā un tumšā vietā.

 

Pēdējās izmaiņas: Otrdiena, 06 decembris 2016 12:18
 
4 lapa no 18

SākumsIepriekšējā12345NākamāBeigas
Majas lapas izveide Majas lapas SEO optimizacija Majas lapas reklama Majas lapas apkalposana Majas lapas izveide, SEO optimizacija, apkalposana