Reģistrēties
Kontaktinformācija
Login

Pieslēgties



Register

Reģistrēties

Question

Kontaktinformācija

dr facebook twitter
Sākums Jaunumi
Jaunumi


Visiem zināms,ka brokastis ir svarīgākā ēdienreize! PDF Drukāt E-pasts
Pirmdiena, 20 februāris 2017 08:14

Tad kādēļ tās nepadarīt par gardu sajūtu un baudījuma pilnu mirkli?


Nepieciešams:
2 olas
2 šķēles maizes (Tostermaize)
1 mazs avokado
1 tējkarote laima sulas
Jūras sāls + melnie pipari
Pētersīļi (pēc izvēles papildināšanas)

Pagatavošana:
Apgrauzdējiet tostermaizes šķēles uz pannas, lieciet tās uz šķīvja. Ņemiet avokado
un samīciet to nelielā bļodiņā, klāt pievienojot nedaudz svaigu laima sulu un jūras
sāli ar melnajiem pipariem.Uzkarsējiet pannu, ielejiet nedaudz eļļas un cepiet olas
kā jums vislabāk tās garšo. Uz tostermaizēm klājiet avokado masu, liekot virsū tikko ceptu olu.
Pa virsu kaisiet pētersīļus. Labu apetīti!

Pēdējās izmaiņas: Pirmdiena, 20 februāris 2017 08:21
 
Gardām vakariņām pagatavojiet sēņu-baklažāna siltos salātus ar kazas sieru. PDF Drukāt E-pasts
Pirmdiena, 13 februāris 2017 08:16

Nepieciešams:

1 1/2 ēdamkarotes olīveļļas
1 liels baklažāns
cremini sēnes
4 lielas kale kāpostu lapas, atdalītas no stumbra
1/2 tase valrieksti, grauzdēti
kazas siers
4 zariņi timiāna, lapas izņem

Mērcei:
1 daiviņa ķiploka
2 ēdamkarotes balzāmetiķa
1 ēdamkarote olīveļļas
1/2 tējkarote medus
Svaigi malti melnie pipari pēc garšas
Pagatavošana:
Uzkarsējiet cepeškrāsni uz 220 grādiem. Sagrieziet baklažānu vienādos, neliela izmēra kubiciņos, aplejiet
tos ar ½ ēdamkaroti olīveļļas un lieciet tos uz pannas, kurā ieklāts cepampapīrs. Ņemiet Kale kāpostu, atdaliet
4 lielas kāposta lapas no tā serdes un sagrieziet tos nelielu kumosu gabaliņos. Arī nedaudz apsmidziniet ar
olīveļļu un lieciet tās uz jaunas cepampapīra sloksnes. Pēc tam nomazgājiet sēnes, grieziet tās uz pusēm un
lieciet tos klāt baklažāniem. Pirmos lieciet cepeškrāsnī Kale kāpostu lapas, cepiet aptuveni 10 minūtes, līdz tie
kļūst kraukšķīgi, tad lieciet baklažānus un sēnes cepeškrāsnī uz kādām 20 minūtēm, ik pa laikam tos apmaisot,
cepiet līdz tie paliek brūngani.
Kamēr dārzeņi atdziest, pagatavojiet mērci. Nelielā katliņā lieciet balzāmetiķi, spiestu ķiploku daiviņu, eļļu un medu,
uz lēnas uguns, maisiet, līdz mērce sāk sabiezēt, pēc garšas pievienojiet svaigi maltus piparus.
Lielā bļodā lieciet ceptos dārzeņus, kazas sieru, grauzdētus valriekstus, pāri lejiet mērci un pievienojiet timiānu.
Pasniegt siltus.

Pēdējās izmaiņas: Pirmdiena, 13 februāris 2017 08:19
 
Iesakām pagatavot vistas- mango un kokosriekstu mērci. PDF Drukāt E-pasts
Pirmdiena, 06 februāris 2017 08:14

Zināms, ka mango koka izcelsmes zeme ir Indija, tā sastāvā ir A, B, C grupu vitamīni, dzelzs, kalcijs, magnijs un
mangāns.šis auglis ir ne vien ļoti veselīgs, bet arī garšīgs. Iesakām pagatavot vistas- mango un kokosriekstu mērci.

Nepieciešams:
1 ēdamkarote olīveļļas
700 gr. vistas vistas filejas
1 sarkanā paprika 
1 zaļā paprika 
Kokosriekstu- mango mērce
1 bundža kokosriekstu piens
1 tase rupji sasmalcinātas mango
1 jalapeno pipars bez sēklām
3-5 ēdamkarotes brūnā cukura
2 ēdamkarotes laima sulas
1 tējkarote ķimenes
1/2 tējkarote čili pulvera
1/2 tējkarote kūpināta paprika
1/2 tējkarote sāls
Āzijas karstā čili mērci pēc garšas (pēc izvēles)

Pagatavošana: 
Bļodā lieciet visas kokosriekstu- mango mērces sastāvdaļas un kārtīgi tās sablenderējiet. Atlieciet to malā.
Pannā ar augstām malām uzsildiet nedaudz eļļas, tad lieciet vistas filejas uz pannas un apcepiet tās tik ilgi,
kamēr tās vairs nav sārtas. Tad tām pievienojiet šķēlēs sagrieztu gan sarkano, gan zaļo papriku un cepiet
aptuveni vēl 2 minūtes. Pēc tam, visam pāri lejiet iepriekš sablenderēto mērci un sautējiet visu uz zemas uguns,
kamēr vista ir pilnībā gatava. 
un pasniegt ar rīsiem

 

 
Kraukšķīgie ziedkāposti austrumu gaumē. PDF Drukāt E-pasts
Ceturtdiena, 02 februāris 2017 12:37

Nepieciešams: 
1 neliela ziedkāpostu galva, sagriež nelielos kumosos
2 glāzes maizes drupatas (rīvmaize)
2 lielas olas, sakultas
mērcei:
6 ēdamkarotes medus
4 saspiestas ķiploka daiviņas, malto
6 ēdamkarotes ūdens+ 2 tējkarotes kartupeļu cietes
1 ½ ēdamkarotes sojas mērces
½ ēdamkarotes Srisacha mērci

Pagatavošana: 
Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 200 grādiem pēc celsija. Sakuliet bļodiņā olas un uzberiet rīvmaizi uz atsevišķa
šķīvja. Kārtīgi apviļājiet ziedkāpostu kumosus olā, tad rīvmaizē un klājiet tos uz cepešpannas, kurā ieklāts
cepamais papīrs. Cepiet aptuveni 15- 20 minūtes, līdz tie kļūst zeltaini brūni un kraukšķīgi. Kamēr ziedkāposti
cepas, pagatavojiet mērci, lieciet visas mērces sastāvdaļas katliņā, izņemot ūdeni ar kartupeļu cieti. Uzsildiet
visu līdz vārīšanās temperatūrai un maisiet lai izveidojas viendabība masa. Atsevišķi sajauciet ūdeni ar
kartupeļu vai kukurūzas cieti, pievienojiet to katliņā. Maisa, līdz mērce atkal sasniedz vārīšanās temperatūru
un vāra, līdz mērce sabiezē (apmēram 2 minūtes). Ļauj mērce atdzist dažas minūtes un sabiezēt vēl vairāk.
Izceptos ziedkāpostus pievienojiet mērcei.

 

 
Kas tāds, kas pacels Tevi debesīs PDF Drukāt E-pasts
Pirmdiena, 30 janvāris 2017 08:48

Tiek uzskatīts, ka šis deserts pirmo reizi tika pagatavots 17. gadsimtā. Un tieši Venēcijā tas ieguva
savu pašreizējo nosaukumu – “Tiramisu” (tira – mi – su), kas no itāļu valodas varētu tikt tulkots kā
“paceļ mani augšup”, “pacel mani debesīs”, “uzmundrini manu omu”.

Nepieciešams:
3 olas, dzeltenumus un baltumus atdala
½ glāze pūdercukurs
½ tējkarotes vaniļas ekstrakta
250g Mascarpone 
1¼ glāzes karsta espresso kafija - stipra! 
2 ēdamkarotes (vai vairāk!) Kahlua kafijas liķiera
200g dāmu pirkstiņi (24 - 30)
Kakao
Pagatavošana:
Sakuliet olas dzeltenumus ar cukuru, līdz masa kļūst gaiša un bieza. Tas var prasīt līdz 10 minūtēm.
Pievienojiet vaniļas ekstraktu un Mascarpone sieru, kārtīgi visu samaisiet kopā. Ņemiet jaunu bļodu
un sakuliet olu baltumus. Lēnam un pa daļām iecilājiet olu baltumā Mascarpones masu. Atsevišķā
traukā sajauciet kafiju un kafijas liķieri, mērciet tajā dāmu pirkstiņu cepumus un klājiet tos traukā vienu
blakus otram. Kad trauka pamatne ir noklāta ar cepumiem, pāri klājiet Mascarpones masu, atkārtojiet
to pašu ar nākamajām kārtām, pa virsu klājot atlikušo masu. Lieciet ledusskapī vismaz uz 4 stundām,
ieteicams atstāt Tirmaisu kūku ledusskapī visu nakti. Pirms pasniegšanas pārkaisiet ar kakao.


 
5 lapa no 20

SākumsIepriekšējā12345NākamāBeigas
Majas lapas izveide Majas lapas SEO optimizacija Majas lapas reklama Majas lapas apkalposana Majas lapas izveide, SEO optimizacija, apkalposana