Reģistrēties
Kontaktinformācija
Login

Pieslēgties



Register

Reģistrēties

Question

Kontaktinformācija

dr facebook twitter
Sākums Jaunumi
Jaunumi


Šis dzēriens būs atspirdzinošs un veselīgs veldzējums kādā ziemīgā vakara. PDF Drukāt E-pasts
Pirmdiena, 16 janvāris 2017 08:38

Viss kas Tev ir vajadzīgs- 2 glāzes apelsīnu sulas, 2 glāzes dzērveņu sulas, 1 glāze ananāsu
sulas un glāze Schweppes ginger ale dzēriena. Pasniegt atdzesētu un ar pievienotu apelsīna šķēlīti.

Ja vēlies, Schweppes dzēriena vietā var izmantot gāzētu minerālūdeni.

Pēdējās izmaiņas: Pirmdiena, 16 janvāris 2017 08:54
 
Ideja uzkodām! PDF Drukāt E-pasts
Otrdiena, 10 janvāris 2017 11:31

Avokado uzkodas panējumā- ātri, vienkārši un pārsteidzoši ņammīgi. Vai šis varētu būt našķis,
kas aizstāj čipsus un krekerus?

Nepieciešams:
2 lieli avokado, sagriezti garenās šķēlēs
Sula no ½ laima (pēc izvēles)
Sāls un pipari
¼ glāze miltu
1 ola, sakulta
1 tase rīvmaizes
2 ēdamkarotes eļļas

Pagatavošana: 
Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 200 grādiem pēc celsija. Cepeškrāsns pannas vai cepamā trauka ielejiet
1 ēdamkaroti ēļļas un izsmērējiet pa visu pamatni. Atlieciet to malā. 
Sagrieztās avakado šķēlītes apsmidziniet ar laima sulu, lai tās nemaina krāsu pirms cepšanas. Apberiet
tās ar sālu un pipariem. Katru šķēlīti rūpīgi apviļājiet miltos, iemērciet sakultā olā un tad rīvmaizē, pielūkojiet,
ka šķēlītes ir kārtīgi nosegtas ar panējumu un kārtojiet tās uz cepešpannas. 
Apsmidziniet tās ar vēl nelielu daudzumu eļļas, tas palīdzēs tām kļūt vēl kraukšķīgākām. Cepiet aptuveni
15 minūtes, līdz avokado šķēlītes ir zeltaini brūnas. Pasniedziet tās ar savu iecienītāko Dippy mērci.

Pēdējās izmaiņas: Otrdiena, 10 janvāris 2017 11:33
 
Starpsvētku dienās pagatavo ko vieglu un vienkāršu. PDF Drukāt E-pasts
Otrdiena, 27 decembris 2016 11:27

Laša zupa ar kukurūzu.

Nepieciešams:
500 g mencas filejas 
2 lieli pētersīļu saišķīši
1 sīpols
1 saišķītis loku
6 ēdamkarotes olīveļļas 
2 ķiploka daiviņas 
4 kartupeļi
200 g svaigas vai konservētas kukurūzas
100 ml saldā krējuma 33% tauku
sāls un pipari

Pagatavošana: 
Pētersīļus nomazgā, nosusina un noplēš lapiņas no kātiņiem. Ķiplokus sakapā. Kartupeļus nomizo,
sagriež gabaliņos. Zivs fileju nomazgā un sagriež gabalos. Sīpolu sīki sagriež. Pannā uzkarsē olīveļļu,
apcep sīpolu, pievieno ķiplokus un kartupeļus, nedaudz apcep.
Apceptos sīpolus, ķiplokus un kartupeļus pārliek katlā, uzlej 1,5 litrus ūdens, uzvāra un turpina vārīt
10 minūtes. Pētersīļu lapiņas un lokus sakapā, pievieno zupai, kopā ar zivi un kukurūzu.
Pieber sāli, piparus, vāra 10-15 minūtes, pielej saldo krējumu, samaisa - zupa gatava!

 

Pēdējās izmaiņas: Otrdiena, 27 decembris 2016 12:16
 
Sveicam svētkos! PDF Drukāt E-pasts
Svētdiena, 25 decembris 2016 11:58

Gribas, lai baltā pasaulē
Balti sniegi snieg.
Un uz baltiem lielceļiem
Balti cilvēki iet. Un lai baltos cilvēkos
Baltas domas dzimst,
Un lai baltās darbdienās
Balti svētki ir.
(I. Ziedonis)

Sirsnīgus un gaišus Ziemassvētkus!

Pēdējās izmaiņas: Svētdiena, 25 decembris 2016 12:01
 
Pagatavo piparkūku mīklu mājās! PDF Drukāt E-pasts
Pirmdiena, 19 decembris 2016 12:31

Tuvojoties Ziemassvētkiem pagatavo pati savu piparkūku mīklu! Atzīta recepte, ko sagatvojusi Urszula Staņislavska.

Nepieciešamās sastāvdaļas:
2,5 kg mīklai:
200 g sviesta
200 g cūku tauku
4 olas
400 g cukura
400 g iesala ekstrakta
200 g medus
1 tējkarote cepamā pulvera
1-1,2 kg miltu
piparkūku garšvielu maisījums

Pagatavošana:
1. Sviestu un cūku taukus liek katlā un uz mazas uguns izkausē. Pievieno cukuru, medu un iesala ekstraktu.
Ar koka karoti lēni maisa, līdz cukurs ir izkusis. Neuzvārīt! Pie siltās masas pievieno ¾ miltu, cepamo pulveri,
garšvielas un olas. Masu rūpīgi samaisa (ja ir mikseris, var maisīt uz maziem apgriezieniem, lietojot vienu
putojamo dakšiņu, otru – mīklas jaukšanai paredzēto). Mīklu atdzesē, līdz tā kļūst patīkami silta un to var
mīcīt ar rokām.
2. Atlikušos miltus izber uz galda, izliek padzisušo mīklu un mīca, kamēr mīkla vairs nelīp pie rokām. Sākumā
masa ir ļoti lipīga, bet, kad tā kārtīgi izmīcīta, mīkla kļūst gluda un vijīga. Ja nepieciešams, var pie¬vienot vairāk
miltu. Mīklu pārliek katliņā vai bļodā, nedaudz pārkaisa ar miltiem, pārsedz un vismaz trīs dienas uzglabā istabas
temperatūrā. Cep piparkūkas
3. Mīklu izrullē līdz 1 mm biezumam un ar formiņām izspiež figūras.
4. Uz plāts uzklāj cepamo papīru, piparkūkas sarindo cepšanai. Piparkūkas pārsmērē ar sakultu olu spīdumam.
5. Ja vēlas, piparkūkas dekorē ar magoņu sēkliņām, riekstiem, mandelēm vai krāsainiem cukura dekoriem.
6. Cep 180ºC ~10 min., līdz piparkūkas kļūst skaisti brūnas. Gatavo glazūru
7. Sakuļ olas baltumu līdz baltām putām, pakāpeniski pievienojot pūdercukuru un citrona sulu. Glazūra gatava,
kad tā kļūst sniegbalta un labi veidojama.
8. Dekorē jau izceptas un atdzisušas piparkūkas. Izmanto turziņu, kam nogriezts stūrītis, vai ar sviesta nazi
noziež piparkūkas ar glazūru un pārkaisa ar grauzdētiem, sasmalcinātiem riekstiem. Atstāj uz pāris stundām,
līdz glazūra sacietējusi.

 

 
5 lapa no 19

SākumsIepriekšējā12345NākamāBeigas
Majas lapas izveide Majas lapas SEO optimizacija Majas lapas reklama Majas lapas apkalposana Majas lapas izveide, SEO optimizacija, apkalposana