Reģistrēties
Kontaktinformācija
Login

Pieslēgties



Register

Reģistrēties

Question

Kontaktinformācija

dr facebook twitter
Sākums Jaunumi
Jaunumi


Bērniem noteikti garšos! PDF Drukāt E-pasts
Piektdiena, 02 decembris 2016 07:39

Kakao dzēriens ar kokos riekstu pienu, medu un piparmētru sīrupu.

Nepieciešams:
350 gr kokosriekstu piens
3 ēdamkarotes nepārstrādāts kakao pulveris (22 grami)
1 ēdamkarote medus
1/2 tējkarote piparmētru ekstrakts

Ielieciet sastāvdaļas katliņā un uz lēnas uguns, maisot ar koka karoti, uzsildiet to līdz visas sastāvdaļas
ir izkusušas un dzēriens ir sasniedzis Jums vēlamo temperatūru.

Pēdējās izmaiņas: Piektdiena, 02 decembris 2016 07:56
 
Lieliska ideja! Mini siera kūciņas! PDF Drukāt E-pasts
Pirmdiena, 28 novembris 2016 15:36

Nepieciešams:
1 glāze sadrupināti klasiskie Selgas cepumi
4 ēdamkarotes nesālīta sviesta, kausēts
2 ēdamkarotes cukura 
450 grami krēmsiersa
½ tase skāba krējuma
¼ tase smalkais cukurs
2 olas
1 tējkarote vaniļas ekstrakta


Zemeņu mērce:
1 tase zemenes, kas sagrieztas uz pusēm
½ tējkarote citrona sulas
2 tējkarotes cukura


Pagatavošana: 
Uzsildiet cepeškrāsni uz 180 grādiem. Ievietojiet kēksiņu pannā papīra groziņus. izkausēto sviestu pārlejiet
pār sadrupinātajiem cepumiem, pievienojiet cukuru un kārtīgi visu samaisiet viendabīgā masā. Klājiet masu
kēksiņu pannā kā norādīts attēlā un cepiet aptuveni 5-6 minūtes, kamēr pamatnītes ir zeltaini brūnas, tad
tās ņemiet ārā no krāsns un atdzesējiet. 
Kamēr cepās kūciņu pamatnītes, sakuliet krēmsieru ar mikseri, pievienojiet tam skābo krējumu , olas, cukuru,
un vaniļas ekstraktu un atkal visu cītīgi sakuliet, lai veidotos viendabīga masa. Klājiet pildījumu atdzesētajā
kēksiņu pannā gandrīz līdz augšai. Tad lieciet tos krāsnī un cepiet vēl aptuveni 20 minūtes. Pēc 20 minūtēm
ņemiet tās ārā un atkal atdzesējiet. Kamēr cepās krēmsiera kūciņas, pagatavojiet zemeņu mērci. Ņemiet
svaigas vai atsaldētas zemenes, lieciet tās nelielā katliņā, klāt lieciet citronu sulu un cukuru, lieciet to uz plīts
virsmas un uz lēnas uguns vāriet aptuveni 15 minūtes, lēnām, ik pa laikam to apmaisot un samīcot zemenes
mazākos gabaliņos ar koka karoti. Zemeņu mērci atdzesējiet ledusskapī un klājiet to virsū uz kūciņām atdzesētu.


Pēdējās izmaiņas: Pirmdiena, 28 novembris 2016 15:40
 
Izmēģini ko jaunu! PDF Drukāt E-pasts
Pirmdiena, 21 novembris 2016 09:09

Spinātu un Fetas siera spilventiņi.

Nepieciešams:
250 gr. sasmalcinātu spinātu, atkausētu
1/2 glāze sadrumstalota Fetas siera
1/4 tase smalki sakapātus sīpolu
1 ēdamkarote olīveļļas
1 tējkarote sasmalcinātu svaigu diļļu vai pētersīļu
1 tējkarote ķiploku, saspiestu
Sāls un pipari pēc garšas
2 lielas olas
Saldētā kārtainā mīkla, atkausēti bet vēl auksts (atstāj to ledusskapī atkust)

Izņemiet kārtaino mīklu no saldētavas. Saspiediet sasmalcinātos spinātus, sajauciet tos bļodā kopā ar Fetas sieru, sīpoliem,
olīveļļu, dillēm vai pētersīļiem un ķiploku. Pēc labpatikas pievienojiet sāli un piparus. Vienu olu sakuliet atsevišķi un iecilājiet
to spinātu un Fetas siera masā. Kad kārtainā mīkla  ir “atlaidusies” , sagrieziet to kvadrātiņos, lai derētu formās kā norādīts bildē,
ja Jūs plānojat tos cept kēksiņu paredzētajā pannā.  Kārtīgi ieklājiet mīklu lai apakšā nebūtu caurumi un atstājiet nelielas mīklas
maliņas ārpusē, lai var izveidot spinātu spilventiņus.  Lieciet pildījumu formiņās, ar karoti sakārtojiet to formiņas centrā un aizklājiet
tās ar mazajām mīklas maliņām. Kad esiet izlikusi visu pildījumu, sakuliet atlikušo olu un pārsmērējiet visam pāri. Lieciet pannu
cepties 200 grādos aptuveni 20 minūtes, kamēr tie ir zeltaini brūni.

Pēdējās izmaiņas: Pirmdiena, 21 novembris 2016 09:14
 
Stiprini imūnsistēmu! PDF Drukāt E-pasts
Otrdiena, 15 novembris 2016 08:07

Lai pasargātu sevi no saaukstēšanās ir jāuzņem vitamīni un jāstiprina imūnsistēma. Pagatavo sev greipfrūta,
medus un piparmētru karsto dzērienu.

Nepieciešams:
2 zariņi piparmētras*
¾ glāzes ūdens 
¾ glāzes svaigi spiesta greipfrūta sulas (tas ir aptuveni viens auglis)
1 ½ ēd. karotes medus

Pagatavošana: 
Ielieciet 2 piparmētras zariņus katliņā, pārleciet tos ar ¾ glāzes ūdeni un lieciet uz plīts vārīties aptuveni
2-3 minūtes, tikmēr pārgrieziet greipfrūtu uz pusēm un izspiediet visu sulu. Izņemiet piparmētru zariņus
no katliņa un pievienojiet sulu, kā arī medu un samaisiet, lai medus izkustu. Pārlejiet dzērienu krūzē un
baudiet to siltu. 
*Katram piparmētras zariņam vajadzētu būs ar vismaz 15 lapiņām, tātad receptei ir vajadzīgas 30 piparmētru lapiņas.

 

 
Pagatavo Mārtiņdienas mielastu! PDF Drukāt E-pasts
Ceturtdiena, 10 novembris 2016 09:26

Dainās Mārtiņdienas galdā minēti plāceņi, medus, alus, dažādi gaļas ēdieni un, protams, Mārtiņu gailis.
Šeit būs lieliska recepte, kas Tev var noderēt gatavojot Mārtiņdienas mielastu savai ģimenei!

Nepieciešams: 
Vesels gailis, gatavs pagatavošanai
6 ķiploka daiviņas, saspiestas
2 ēdamkarotes olīveļļas
2 tējkarotes čili pulvera
1 tējkarote ķimenes
1/4 tase vistas buljona
Sāls (vismaz 1.1/2 tējkarotes)
3 lieli burkāni 
1 liels sīpols
2 lieli saldie kartupeļi
1/2 tase vistas buljona un mazliet vairāk, ja nepieciešams,
1/2 tase baltvīna
sāls un pipari pēc garšas

Pagatavošana:
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 220 grādiem. Ierīvēt gaili ar sāli un pipariem, kā arī 3 saspiestā ķiploku daiviņām.
Ņemiet atsevišķu bļodu un tajā lieciet 2 ēdamkarotes olīveļļas, čili pulveri, ķimenes, atlikušās 3 ķiploku
daiviņas (saspiestas), 1/4 tase vistas buljonu un kārtīgi visu samaisiet kopā. Ar 2/3 šī maisījuma kārtīgi
ieberzējiet gaili. Sagrieziet burkānus, sīpolus un saldo kartupeļus garenās šķēlēs un apmaisiet tos kopā
ar atlikušo 1/3 garšvielu maisījuma. Lieciet dārzeņus cepešpannā un novietojiet gaili ar krūtīm uz dārzeņiem,
lai novērstu to sadegšanu. Cepiet aptuveni 30-35 minūtes, tad samaziniet krāsns karstumu līdz 180 grādiem.
Apvienojiet vistas ½ glāzi buljonu ar ½ glāzi baltvīna un lejiet to virsū gan gailim, gan dārzeņiem, kas atrodas
pannas apakšā, turpiniet cept aptuveni 15-20 minūtes, ik pa laikam aplejot gaili ar radušos sulu. Kad gailis ir
izcepies, ņemiet pannu ārā no krāsns, novietojiet gaili uz atsevišķas pannas un pārklājiet to ar foliju. Nolejiet
izveidojušos mērci no pannas nelielā katliņā un vāriet nelielā temperatūrā, ja ir vēlme, pievienojot saldo krējumu,
līdz tā sabiezē. Pirms pasniegšanas aplejiet gaili un dārzeņus ar karsto mērci.

Pēdējās izmaiņas: Ceturtdiena, 10 novembris 2016 09:55
 
5 lapa no 18

SākumsIepriekšējā12345NākamāBeigas
Majas lapas izveide Majas lapas SEO optimizacija Majas lapas reklama Majas lapas apkalposana Majas lapas izveide, SEO optimizacija, apkalposana