Reģistrēties
Kontaktinformācija
Login

Pieslēgties



Register

Reģistrēties

Question

Kontaktinformācija

dr facebook twitter
Sākums Jaunumi
Jaunumi


Vasaras dārzeņu tartars ar mājās gatavotu tomātu pesto PDF Drukāt E-pasts
Trešdiena, 07 februāris 2018 15:33

Lai sakutinātu garšu kārpiņas un mazliet pasapņotu par svaigo vasaras garšu, pagatavo dārzeņu tartaru. 
Tas garšos tik pat labi, kā izskatās!

Nepieciešams:
Pīrāga mīkla, iespējams izmantot veikalā nopērkamās saldētās mīklas, var izmantot arī kārtaino mīklu. 
200gr saulē kaltēti tomāti eļļā
50gr bazilika lapas
2 ķiploku daiviņas
150gr olīveļļa 
50 gr sarīvēts parmezāna siers (pēc izvēles)
1 liels cukīni
1 liels dzeltenais vasaras ķirbis
2 - 3 vidēja lieluma burkāni
2 ēdamkarotes sasmalcinātu garšaugu (ieteicams: rozmarīns, timiāns, oregano) sāls un pipari pēc garšas

Pagatavošana
Sagatavojiet mīklu, izklājiet to cepamtraukā un ļaujiet tam ieņemt formu. Cukīni, vasaras ķirbi un burkānus sagrieziet garās un
plānās šķēlēs, ērtākai dārzeņu sagriešanai, izmantojiet mandolīna rīvi. Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 175 C un lieciet mīklu cepties
uz 15 min, lai mīklas maliņas ir nedaudz zeltainas. Izņemiet no krāsns un ļaujiet mīklai atdzist. Kamēr mīkla dziest, pagatavojiet
pesto. Pesto pagatavošanai izmantojiet saulē kaltētos tomātus, pievienojiet baziliku un ķiplokus, visu sasmalciniet ar blenderi.
Masai pievienojiet olīveļļu un turpiniet blenderēt, masai ir jākļūst par pastu. Piparus un sāli pievienojiet pēc garšas un vajadzības.
Kad pesto gatavs, izsmērējiet pa sagatavotās mīklas apakšu. Ja izmantojat parmezāna sieru, pārkaisiet to pāri pesto kārtai. Ņemiet
vienu šķēli sagrieztā dārzeņa (cukīni, vasaras ķirbis vai burkāns), apsmērējiet ar olīveļļu, sarullējiet to un novietojiet mīklas traukam
vidū. Ņemiet nākamo šķēli, apsmērējiet ar olīveļļu un tiniet apkārt pirmajai šķēlei, kas traukā. Turpiniet dārzeņu šķēles tīt
koncentriskos apļos līdz tortes pamatne ir apsegta. Apkaisiet ar sāli, pipariem un svaigi sasmalcinātajiem garšaugiem.
Cepiet 45 - 50 minūtes 175 C. Pēc cepšanas, ļaujiet atdzist 10 minūtes, sagrieziet un pasniedziet.



Pēdējās izmaiņas: Trešdiena, 07 februāris 2018 15:55
 
Vistas zupa meksikāņu gaumē PDF Drukāt E-pasts
Sestdiena, 03 februāris 2018 17:36

Nepieciešams:
500 g vistas krūtiņa
1 tējkarote olīveļļa
2 vidēja lieluma paprikas, iztīrītas un sasmalcinātas
1 sarkanais sīpols, nomizots un sasmalcināts
4 ķiploku daiviņas, sasmalcinātas
400g pupiņas, nosusinātas
400g kubiņos sagriezti un apcepti tomāti
3 kubiņi vistas buljona
1 paciņa meksikāņu garšvielas (30g)
60g brūnie rīsi
Piedeva pie pasniegšanas: loki, samazināta tauku satura siers, avokado

Pagatavošana:
Zupas katlā ievietojies eļļu, sasmalcinātu papriku, sīpolus, ķiplokus un sautējiet 3-5 minūtes,
līdz tie sastāvdaļas ir mīkstas. Katlā pievienojiet vistas krūtiņu, pupiņas, kubiņos sagrieztos
tomātus, vistas buljonu un meksikāņu garšvielas. Pārlejiet ar ūdeni. Ja sastāvdaļām
pievienojat rīsus, tad pievienojiet vēl tik pat daudz ūdens. Ļaujiet zupai vārīties (līdz ir burbulis),
tad samaziniet plīts temperatūru un ļaujiet zupai vārīties vēl 20 minūtes. Izņemiet no katla
vistas krūtiņu un ļaujiet zupai vārīties vēl 10 - 15 minūtes, līdz rīsi ir mīksti. Novārīto vistu
atdaliet no kauliem un sadaliet pa gabaliem, kad rīsi ir izvārījušies, sadalīto vistu pievienojiet
atpakaļ zupā. Ja nepieciešams pievienojiet sāli un piparus pēc garšas.

Pie pasniegšanas varat zupai pārkaisīt sarīvētu sieru, pievienot sasmalcinātus lokus vai
avokado gabaliņus.


 
Siera - kartupeļu pankūkas PDF Drukāt E-pasts
Pirmdiena, 29 janvāris 2018 08:29

Sāc savu dienu garšīgi!

Nepieciešams:
0,5 kg kartupeļu biezenis
250 g sasmalcināta mozzarellas siera
1 liela ola
200 ml miltu

Pasniegšanai:
skābais krējums

Pagatavošana:
Kartupeļu biezenim pievienojiet sagrieztus mocarellas siera gabaliņus,
pievienojiet olu, miltus un garšvielas pēc garšas. Visas sastāvdaļas
samaisiet labi kopā. Iegūto masu ņemiet plaukstās un veidojat
lāceņus, ja masa ir pārāk nesaturīga un neveidojas forma, pievienojat
vēl mazliet miltus. Ja vēlaties, izveidotos plāceņus varat izvārtīt
rīvmaizē. Sakarsējiet pannu un pannas pamatni noklājiet ar eļļu, kad
eļļa ir uzkarsusi, pannā salieciet plāceņus un cepiet 3-4 minūtes no
vienas puses, kamēr plāceņi kļūst zeltaini brūni. Pasniedziet siltus,
pievienojiet skābo krējumu. Lai labi garšo!


 
Marokāņu - saldo kartupeļu, lēcu zupa PDF Drukāt E-pasts
Trešdiena, 10 janvāris 2018 15:25

Ziemas detokss!Smaržos un garšos debešķīgi.

Nepieciešams: 
2 ½ glāze mazie spināti, rupji sagriezti
4 vidēja lieluma burkāni, sasmalcināti
2 Selerijas kāti, sasmalcināti 
6 daiviņas ķiploku, malti vai izspiesti caur ķiploku spiedi
1 ½ tase zaļo vai brūno lēcu, noskalotas
¼ tase citrona sulas
2 vidēja lieluma sīpoli, kubiņos
1 sarkanā paprika, kubiņos
0,5 kg saldie kartupeļi
2 buljona kubi (vistas vai dārzeņu)
1 tējkarote karija pulvera
1/8 tējkarote muskatriekstu
½ tējkarote kūpināta paprika
Ja ir vēlme, var pievienot sautētu gaļu

Pagatavošana:
Saldos kartupeļus, burkānus, sagriezto sīpolu, seleriju, sarkano papriku, ķiplokus, lēcas, garšvielas un buljona kubus lieciet
katlā un pārlejiet ar ūdeni, uzlieciet vāku un vāriet uz lēnas uguns/zemā temperatūrā. Ik pa laikam apmaisiet un pārbaudiet
vai lēcas ir mīkstas. Kad lēcas ir gatavas, ja vēlaties, lai zupa būtu biezāka, tad atsevišķā traukā, pusi zupas varat sablenderēt
un samaisīt kopā. Zupai pievienojiet rupji sagrieztos mazos spinātus un pievienojiet citronu sulu, samaisiet un ļaujiet tai
ievilkties 30 minūtes. Kariju pievienot pēc garšas, servējiet zupu ar skābo krējumu vai grieķu jogurtu. Pasniedziet zupu
kopā ar svaigi ceptu maizi. Varat pievienot svaigus pētersīļus.

Pēdējās izmaiņas: Trešdiena, 10 janvāris 2018 15:29
 
2018. gada mini virtuļi šampanieša glazūrā PDF Drukāt E-pasts
Piektdiena, 29 decembris 2017 13:20

Lai gards 2018. gads!

Nepieciešams:

Šampanieša sīrupa pagatvošanai:
1 tase šampanieša vai dzirkstošā vīna
1 tase baltais cukurs

Šampanieša virtuļu pagatavošanai:
½ tase baltais cukurs
1 ½ tase kviešu milti
¾ tējkarote soda
¾ tējkarote cepamā pulvera
¼ tējkarote cepamā soda
½ tase pilnpiens
¼ tase rapšu vai augu eļļa
¼ tase šampanieša sīrups (iepriekš minētais, pašu gatavotais)
½ tējkarote vaniļas cukurs
1 ola

Šampanieša glazūras pagatavošanai:
1 ½ tase pūdercukurs
2-3 ēdamkarotes šampanieša
Dekori pēc izvēles (cukura skaidiņas)

Pagatavošana:
1. Vispirms pagatavo šampanieša sīrupu: sajauc šampanieti ar cukuru nelielā bļodā, uzsildi līdz vidējais temperatūrai, maisot izkausē cukuru. Kad cukurs izkusis, nākamo 35 minūšu laikā, pēc katrām 10 minūtēm apmaisi. Noliec malā atdzesēties, masai būtu jābūt nedaudz caurspīdīgai, viegli dzeltenīgai un lipīgai, jāizveidojas sīrupam. 
2. Uzsildi cepeškrāsni līdz 190 grādiem pēc C 
3. Vidēja izmēra bļodā sajauc kopā virtuļa pagatavošanai paredzētās sausās sastāvdaļas. 
4. mazā bļodā sajauc kopā visas mitrās sastāvdaļas virtuļa pagatavošanai, samaisi un iegūto masu pievieno lielākajai bļodai ar sausajām sastāvdaļām. Visu samaisi kopā līdz ir vienmērīga masa. 
5. Ļauj mīklai ievilkties, kamēr sagatavo virtuļu pannu. (mazu vai standarta izmēra). (Var izmantot sviestu pannas ieziešanai, visērtāk ar pirkstiem). Pārliecinies, ka panna ir kārtīgi iesmērēta, savādāk būs problēmas izņemt no tās virtuļus. 
6. Ar virtuļu mīklas masu piepildi virtuļu pannu, pannas formas pildi līdz pusei. 
7. Pannu liec krāsnī un cep 10-12 minūtes līdz virtuļa malas paliek zeltaini brūnas. Izņem pannu no cepeškrāsns un ļauj tai kopā ar virtuļiem atdzist 2-3 minūtes, pēc tam virtuļus ņem ārā no pannas un ļauj tiem atdzist pilnībā. 
8. Nelielā bļodā ieber pūdercukuru, pievieno tam ½ tējkaroti šampanieša, lēnām maisot ar dakšiņu ik pa laikam pievieno vēl ½ tējkaroti šampanieša. Masai ir jāiegūst irdena konsistence, lai tā pati kristu nost no dakšiņas. Mazliet vairāk šampanieša un masai var mainīties konsistence, lai to labotu un tā būtu irdena, pievieno vēl nedaudz pūdercukuru. 
9. Virtuļa vienu pusi izviļā tikko sagatavotajā šampanieša glazūrā. Novieto virtuli uz režģa vai šķīvja ar glazūru uz augšu. Ja vēlies, glazūru izrotā ar cukura skaidiņām vai citiem dekoriem. Glazētos virtuļus vēlams pasniegt pēc 20 – 30 minūtēm.


 
2 lapa no 22

SākumsIepriekšējā12345NākamāBeigas
Majas lapas izveide Majas lapas SEO optimizacija Majas lapas reklama Majas lapas apkalposana Majas lapas izveide, SEO optimizacija, apkalposana